maandag 31 augustus 2009

Harry's Focus op Israel nr. 309

1. Inleiding
2. Moebarak
3. Nederzettingen
4. Abu Mazen
5. Bibi – Brown
6. Mike Huckabee
7. Cement
8. Moshe Ya'alon
9. Peres – Medveded
10.Het VN Gaza rapport

11. Ahmad Qureia
12. Obama – Moebarak
13.Nederzettingen
14. Zweden
15.Finland
16.Israel en de Arabische Wereld
17.Obama – Ramadan
18.Lockerbee
19.Oost Jeruzalem
20.Iran
21.Bibi Netanyahu
22.Obama
23.Hussam Khader
24.Tunnels
25.Israel algemeen
26.Duitsland – Iran
27.Lieberman
28.Israel – India
29.Cijfers
30.Israel kort
31.Groep van Ouderen
32.Ahmed Abu Gheit
33.Meridor
34.De Holocaust
35.Slot

1. Inleiding
Zoals eerder medegedeeld heb ik een week overgeslagen vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het Joodse nieuwjaar en mijn gezondheid. Met Rosh Hashana, het Joodse Nieuwjaar, zijn we moreel verplicht de slachtofferfamilies extra steun te verlenen. Dat is ook dit jaar gelukkig een redelijk geslaagde operatie geworden
Waarschijnlijk vanwege de vakanties hebben we een beperkt aantal nieuwsbrieven terug gekregen. Zoals bekend kunt U deze steeds terugvinden op onze weblog.
Verder vandaag zo veel mogelijk beknopt nieuws. Bibi was in Engeland en Duitsland. Erekat was op de Israëlische radio, Meridor gaf een interview, ook Huckabee hield zijn mond niet en onze minister van Buitenlandse Zaken wilde niet achter blijven.

2. Moebarak

De Egyptische president heeft een interview gegeven aan PBS, het belangrijkste onderwerp was de ontmoeting Moebarak - Obama.
Egypte deelt grenzen met de Gaza strook,Jordanië en de Westbank,.Dus voor Egypte is stabiliteit in het Midden Oosten bijzonder belangrijk, eigenlijk noodzaak. Zonder oplossing van de strijd Hamas - P.A. is dit echter onmogelijk. Moebarak zegt te werken aan een oplossing.Echter niet simpel omdat Israel plotseling zwaardere eisen gesteld heeft t.a.v. de vrijlating van gevangenen en verder is Iran een groot probleem wat betreft de ontwikkeling van kernenergie We moeten, aldus Moebarak, zoeken naar een totale oplossing. Dat is mogelijk.Kijk naar de vredesovereenkomst Israel - Egypte. Israel gaf de Sinai terug en de vrede kwam tot stand. We hopen dat mede door de vertegenwoordigers van Obama goede condities zijn samen te stellen. Israel moet stoppen met bouwen in de nederzettingen en de Palestijnen en de Arabische landen moeten vertrouwen wekkende stappen ondernemen.

3. Nederzettingen
De huidige Israëlische regering heeft nog steeds geen bouwvergunningen uitgegeven.
Bibi wil een bouwstop tot begin 2010. Herschkowitz, voorzitter van Joods tehuis, zegt:
*Israel is geen satelliet van Amerika. We hebben een goede relatie met elkaar.Maar dat mag niet eenzijdig zijn.
*Abu Mazen heeft zijn ware gezicht laten zien (resultaat van de gehouden Bethlehem -conferentie).
*Wij verbieden toch ook geen bouw in Arizona.

4. Abu Mazen
Tijdens een kabinetszitting zegt de president wel met Hamas te willen praten, maar niet met Israel. Als Israel zich gaat houden aan de Road Map dan hebben we geen problemen. Dan gaan we verder met het gesprek waar we met Olmert zijn gestopt.

5. Bibi - Brown
Tijdens de persconferentie zegt Bibi: Wij willen vrede. Maar alleen bij een militair vrij Palestina en een erkenning van de Joodse staat Israel.
Brown (Engelse premier): De relatie Engeland - Israel is hecht. De Palestijnse economie moet groeien. Een economische Road Map is van groot belang. Laten we werken met de vredesplannen van Obama, maar de situatie in Iran niet onderschatten.

6. Mike Huckabee
De voormalige presidentskandidaat voor de Republikeinen zegt in de City of David in Oost Jeruzalem o.a.:
*We moeten Israëli’s niet dicteren waar ze wel en waar ze niet kunnen leven.Wij accepteren het omgekeerde toch ook niet!
*Deze regering treedt harder op dan de vorige kabinetten. Ik ben geen Jood en zie een en ander afstandelijk. Ik zet me wel in voor hun vrijheid.
*Er is een organische band tussen beide landen ( Amerika en Israel).
*Israel is de enige democratie in het M.O.
*Ik meen dat Israel t.a.v. Iran moet doen wat nodig is.
*Wij hebben geen recht van spreken wat betreft de bepaling van de grenzen.
*Er is geen ruimte voor een Palestijnse staat in het centrum van het Joodse land.
*Israel heeft het recht nederzettingen te bouwen waar het wil
*Palestijnen mogen een eigen staat oprichten, maar niet in het Joodse thuisland.
*Op ABC radio zegt hij verder: wij hebben een duidelijke binding met het Jodendom.Zonder deze binding zouden wij Evangelisten en andere Christenen niet bestaan. Met de Islam, het Boeddhisme, Hindoeïsme, atheïsme is er geen binding.Wel met het Judaïsme. Daarom is het een goede zaak om Israel te steunen.
*Ik ben niet belangrijk.Obama let niet op mijn woorden.
*Als Arabieren geen land willen verliezen dan hadden ze geen 2 oorlogen moeten voeren

7. Cement
Hamas gebruikt door Israel geleverde cement voor niet voorafgasproken doeleinden, maar voor de bouw van tunnels. Levering was toegestaan om de burgerij te helpen. Nu stop gezet. Onder druk van Obama werd dit materiaal geleverd. Hamas gaat natuurlijk wel door met de bouw. Daar wordt n.l. veel geld mee verdiend. Israel, de officiële vijand, heeft voor de Ramadan wel weer 3000 kalveren geleverd.

8. Moshe Ya'alon

De 4 ministers Ya'alon (Likoed), Edelstein (Likoed), Yishai (Shas) en Herskovitz (Israel ons tehuis) die in de "bezette" gebieden werden rondgeleid, zeggen dat geen ander land zich laat dicteren waar de inwoners mogen wonen.Volgens hen moet Homesh herbouwd worden. “Wij zijn fout als we denken dat het om een stukje land gaat. Het gaat om het hele gebied. De meeste nederzettingen zijn legaal. We missen de papieren maar de nederzettingen kregen wel elektra, hypotheken, water enz. Er zijn dus geen illegale nederzettingen”.

9. Peres - Medveded
De presidenten hebben elkaar aan de Zwarte Zee ontmoet. Onderwerpen vnl. Iran en het M.O. Deze bespreking kan beschouwd worden als voorbereiding voor de door Rusland te organiseren conferentie over het M.O. De Russische president heeft Peres beloofd de levering van S-200 raketten aan Iran te herzien.

10. Het VN Gaza rapport
Volgens de Israëlische ambassadeur in Geneve is dit rapport uitsluitend door Palestijnen samengesteld. Volgens de Hoge Commissaris voor de mensenrechten is het rapport een ernstige aanklacht tegen de mensenrechten in bezet Palestijns gebied.
Haar rapport van 34 pagina's is samengesteld op verzoek van de Mensenrechten Raad. Het wordt op 29 september aangeboden. Volgens deskundigen is het verhaal totaal niet onderbouwd. Leshno Yaar zegt dat hij het leger volledig vertrouwt. Volgens de samensteller zijn er serieuze klachten tussen 27/12 en 18/1 (de Gaza oorlog). Burgers aangevallen en de regels van oorlog geweld aangedaan. Dus rustig afwachten tot het rapport gepubliceerd wordt.

Het is steeds weer boeiend om te lezen dat ook tijdens een oorlog of een noodzakelijke militaire actie, er menselijke regels zijn. Een militair heeft een opdracht en hij vecht volgens de gegeven opdracht. In dit geval het beschermen van de bevolking in het Zuiden van Israel.Maar hij tracht ook te overleven. En dat vergeten velen die in de huiskamer zitten

11. Ahmad Qureia

De vervalsingen bij de verkiezingen bij de PA waren veel ernstiger dan die in Iran, aldus de voormalige 1e minister Qureia en lid van het Centrale Cimite.
Dahlan, Rajoub en At Tiravi waren de coördinatoren. Er werden 18 zetels in het Centrale Comité gekozen en 80 in de Revolutionaire Raad. Qureia is in 2e instantie wel gekozen. Hoe dat gegaan is, blijft een niet op te lossen raadsel.

12. Obama - Moebarak
Obama heeft tijdens hun ontmoeting Moebarak toegezegd zijn vredesplan in september aan hem te overhandigen. Tijdens de persconferentie noemt Obama de Egyptische president: een leider, een raadgever, een vriend.
"Wij werken samen om vrede in de regio te brengen"!

Volgens Obama worden zijn wensen al ten dele opgevolgd wat betreft de bouw in de nederzettingen en in Oost Jeruzalem. Moebarak merkt tijdens de ontmoeting op dat de Arabische staten alleen actief worden als de PA met Israel aan tafel gaat zitten.
Het blijkt dat het voorstel van Obama o.a. inhoudt:
*De eis wat betreft het recht op terugkeer moet vervallen
*Het vastleggen van de grenzen moet gezamenlijk worden besproken.
*Jeruzalem wordt de hoofdstad van beide partijen
Dit voorstel blijkt mede samengesteld te zijn door Carter, James Baker, Brent Scowcroft,veiligheidsman tijdens bewind Ford en Bush sr.
Dit is dus een rampje, omdat deze figuren allen pro Palestijns en anti Israel zijn.

13. Nederzettingen
De leiders van de nederzettingen zijn kwaad. "Wij willen niet capituleren voor Obama".
Ron Nachman: als Bibi naar de oppositie luistert, zijn zijn dagen geteld. Hun beslissing, hun doelstelling zijn niet volgens de verkiezingen.
Ook Ya'alon valt uit naar VREDE NU.Dat is volgens de vice premier een virus.
Hij was samen met Moshe Feiglin op een bijeenkomst.
Als reactie op ontruimingen zegt hij:
*We hebben hier weer met een virus te doen. Vrede NU is elitair. Het heeft veel ellende veroorzaakt.
*Joden kunnen en behoren te leven in het hele land Israel.Nu en eeuwig.
*Sinds Bibi aan het bewind is, zijn er geen bouwvergunningen afgegeven
*Volgens zijn woordvoerders zijn er geen geheime afspraken gemaakt tussen hem, Barak en Attias, de man van de bouw.
Obama, tijdens zijn gesprek met Moebarak, zegt optimistisch te zijn gestemd.Volgens hem gaan we in het M.O. de goede kant op. Maar de Palestijnen moeten ook wat doen. Zeker wat betreft de veiligheid.
Edelstein zegt dat we voor niets bevriezen en niets terug krijgen. Terugtrekking zou een ramp zijn.
Rivlin verklaart het volste vertrouwen te hebben in Bibi.De man komt uit een goed nest.

Dit zijn losse flodders om U een beetje een indruk te geven hoe alles zweeft.
Wij mogen bij het beoordelen niet vergeten dat het programma van de Fatah duidelijk is. Ook dat van Ahmadenijad.Totale vernietiging van Israel.

We mogen respect hebben voor Bibi, de leider van de regering. Hij heeft zijn standpunt duidelijk uiteengezet en niets lijkt er op dat hij van idee zal veranderen. Maar als de pers ieder woord op de weegschaal legt en een groot deel van de pers links gericht is, dan moeten we voorzichtig zijn met hun verhalen.
Inmiddels is er een gesprek Bibi - Ya'alon geweest. Volgens Ya'alon is een en ander verkeerd overgekomen en is de relatie tussen beide heren als van ouds. Ook hier mag gesteld worden dat de media een ietwat minder zwaar verhaal zouden hebben kunnen publiceren.

15. Zweden
Het blad met de grootste oplaag AFTONBLADET beschuldigt Israëlische militairen ervan organen te hebben gestolen van Palestijnen. De woordvoerder van Buitenlandse Zaken noemt dit verhaal: racistisch, hysterisch. "Dit is het ergste wat gezegd kan worden. Een schande wat betreft vrijheid van meningsuiting. Zulk een verhaal moet door alle Zweden worden verworpen".
Het verhaal wordt opgesierd met de meest vreselijke foto's en natuurlijk een toegevoegd verhaal van Palestijnse ouders dat hun jongens worden gekidnapt en dan hun organen gestolen.
Er is al heel veel over dit onderwerp geschreven. Eigenlijk een botsing met Zweden, dat tot op heden dit alles niet officieel afkeurt. Vanzelfsprekend heeft de legerleiding en de regering zich met dit schandalige 2e hands verhaal beziggehouden. Lieberman verzoekt de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Carl Bildt dit verhaal officieel af te keuren. Tot op heden nog niet gebeurd.

Ik houd het erbij dat we niet verbaasd moeten zijn over de redactie die dit artikel plaatst en dit zonder enig bewijsmateriaal en over de regering, die blijkbaar een zelfde beleid voert als tijdens de 2e wereldoorlog.

16. Finland
De Finse ambassadeur in Iran Tehera Perusuren deelt mede dat de band met Iran zal worden uitgebreid, in het bijzonder op het gebied van de economie. Hij vermeldt dit na een onderhoud met Mottaki, de Iraanse minister van B.Z.
De Iraanse minister complimenteert Finland met haar steun tijdens de 33 daagse oorlog in de zomer van 2006 in Libanon. Hij veroordeelt natuurlijk tegelijkertijd het Zionistische regime vanwege het aantal burgerdoden.

17. Israel en de Arabische wereld
Er zijn 56 Moslem landen. Daarvan zijn er 21 Arabisch.Er is een klein democratische Joods land in gevaar. Volgens het Saoedie - Arabische voorstel zou dat kleine landje in 2 stukken moeten worden opgedeeld en Israel zou dan ook nog miljoenen Arabisch Palestijnse vluchtelingen moeten opnemen. Vergeten wordt de etnische schoonmaak van alle Christenen en Joden in de 2Arabische landen.Dat ging en gaat geruisloos.

18. Obama - Ramadan
Obama spreekt tot de Moslems.
*Door militaire activiteiten in Irak, Afghanistan, Pakistan en het steunen van de 2 statenoplossing is er een betere relatie ontstaan.Dat is een deel van ons werk, onze opdracht. Er zijn 1.5 miljard Moslems. De relatie werd slechter na de invasie in Irak in 2003. Dus wij zullen de oorlog in dat land moeten stoppen.
*Wij zullen de extremisten in Afghanistan en Pakistan isoleren. Dat is onze verantwoordelijkheid. Ook zullen we ons inzetten voor een normale samenleving Israel -Palestina. Dit in vrede en veiligheid.

Ik verwijs toch weer naar de toespraak in Cairo, die ook gericht was op de Moslems en eveneens op zijn opmerkingen in Turkije waarbij hij onderstreept dat Amerika nooit en te nimmer een oorlog zal voeren met de Islam.

19. Lockerbee
Gaddafi heeft de terrorist, Ali al Magrahi, die na 8 jaar gevangenisstraf vrijgelaten.is, met alle eer ontvangen.Hij werd ook door een grote menigte toegejuicht.Gadaffi heeft Schotland gefeliciteerd omdat het de moed heeft gehad de man te ontslaan. Het Witte Huis is kwaad over de bombarie. Ongewoon, overdadig, schandalig. De man is wel verantwoordelijk voor 270 doden vanwege de aanslag op het Panam vliegtuig. Schotland zegt dat er geen deal was.

20. Oost Jeruzalem
*Er is een plan ingediend bij de betreffende afdeling van de gemeente om te voorzien in de bouw van 104 huiseenheden.Dit stuk land ligt in het verlaten hoofdkwartier van de politie .Aan de voet van de Olijfberg.
*Volgens verslagen is de constructie op de Westbank in de eerste helft van 2009 15% minder dan in de 2e helft van 2008.
Eerste kwartaal 2009: 342 nieuwe eenheden
Eerste kwartaal 2008: 560 nieuwe eenheden
*Nu is er voldoende werk voor de 2500 legale nieuwe eenheden. Dit gebeurt op eerder verstrekte vergunningen.
*De Raad van Joodse gemeenten zegt dat VREDE NU er een potje van maakt.
Nieuwbouw is bevroren Vrede Nu is, zoals al eerder genoemd, een virus..Een ernstige zaak.Het valt Israel aan en steunt in deze de vijand.

21. Iran
Ahmadenijad heeft een minister benoemd, die betrokken was bij de aanslag in Argentinië in 1994 op het Joodse centrum. Resultaat: 85 doden en meer dan 300 gewonden.
Deze man is nu minister van Defensie. Dus de wereld kan hier een les uit trekken.
De woordvoerder van Ahmadenijad zegt: waarom niet eerder gereageerd?
Dezelfde man was in een eerder stadium ook al pl.v. minister van defensie.

22. Bibi Netanyahu
Volgens Molcho, vertegenwoordiger van Bibi, zijn beide partijen ( PA en Israel ) het bijna met elkaar eens.
Bibi eist 100% Jeruzalem en een normaal toekomstig leven in de nederzettingen.
Bibi wil dan ook praten met Abu Mazen.Maar deze zegt: eerst alles bevriezen.
Amerika eist bevriezing van alle bouw en vraagt aan de Arabische landen normalisatie van de relatie met Israel.
Lieberman zegt: sinds Oslo hebben we geen vrede.Dat duurt al 16 jaar,
In de komende 16 jaar zie ik ook geen vrede.'Hij verwijst verder naar West Jeruzalem waar ongeveer 7000 Arabieren wonen. Er is toch ook niemand die hen in Tel Aviv weigert
Als minister van Buitenlandse Zaken werkt hij aan verbetering van de relatie met Afrikaanse en Zuid Amerikaanse landen Volgens hem is overigens een Palestijnse staat een illusie.We moeten realist blijven. Kijk maar naar het Palestijnse Platform!!

23. Obama
De president heeft door zijn optreden en toespraken de mening van velen in Amerika veranderd. Velen steunden de staat Israel. Nu is er een beleid dat gunstig is voor onze tegenstanders. 12% van de Joodse Amerikanen geloven dat Obama Israel steunt.
40% meent dat zijn huidige beleid de Palestijnen steunt
59% zegt dat het resultaat van de conventie van de Fatah aantoont dat Israel geen vredespartner heeft Volgens de conventie is geweld toegestaan en zal geweld ontwikkeld worden als Israel niet voldoet aan de Arabische wensen.
Verder is het opvallend hoeveel terreuradvocaten in het Centrale Comité zijn gekozen.
64% van de Palestijnse Arabieren meent dat Amerika nog steeds Israel steunt

24. Hussam Khader
Op 23/8 roept de Fatah leider op om een wapenstilstand van 3 maanden met Hamas tot stand te brengen.
Hij is tevreden over het besluit van Abu Mazen om 200 Hamas leden vrij te laten. Volgens hem zouden echter alle gevangenen moeten worden vrij gelaten.
Hamas heeft 50 man ontslagen. Dus nu mogelijkheden om te onderhandelen.

25. Tunnels
Egyptische veiligheidstroepen hebben op 30/8 700 kg explosieven in beslag genomen. Was bedoeld om aanslagen uit te voeren.De smokkel werd via 2 tunnels uitgevoerd.

26. Israel algemeen
Het klopt niet dat vrede in het M.O. alleen via Israel loopt. Het is ook niet juist dat Israel Amerika controleert wat betreft Israel. Het zijn de andere landen, die Amerika trachten te dicteren.
Israel is wat gebied betreft totaal onbelangrijk.
1/5 wordt door Jordanië geregeerd
1/8 door Syrië
1/12 door Egypte
Israel heeft wel het beste leger.Niet om aan te vallen maar om zich te verdedigen.Het is bittere noodzaak.
Jordanië heeft 2 jaar na 1948 de Westbank geannexeerd.Israel heeft dat na 40 jaar nog niet gedaan.Wel vaak genoeg vrede aangeboden.

27. Duitsland - Iran
Duitsland is de grootste handelspartner van Iran. In het jaar 2008 was de groei 10%.
Totaal bedrag: US $ 6 miljard.
Op 27/11 2008 was er een conferentie om de zakelijk relaties te verbeteren.

28. Lieberman
Velen vinden onze minister van Buitenlandse Zaken ultra rechts en onbekwaam voor zijn functie. Men realiseert zich echter niet dat hij eerlijk is en de waarheid zegt.
*Hij geeft Bibi de kans om te regeren.Hij is de eerste om te zeggen: ik was fout.
*Hij wijst er op dat er sinds Oslo nog steeds geen vrede is.
*De economie van de Palestijnen zal moeten verbeteren.
*Geloven in vrede binnen 2 jaar is niet realistisch. Het is Olmert, Livni, Barak en Sharon ook niet gelukt.
*De grote problemen: vluchtelingen, grenzen, Jeruzalem. Dat lukt niet. Kijk naar de conferentie in Bethlehem.
*2-staten oplossing lukt niet. Tibi (Knesset lid) wil dan ook nog Galilea en de Negev autonomie geven.
*Syrië wil de Golan. Maar het handhaaft de relatie met Iran en de Hezbollah.

29. Israel - India
Israel is de grootste leverancier van India geworden. Het heeft onlangs een opdracht van ongeveer US$ 1 miljard ontvangen voor een verdedigingssysteem.
Plannen voor uitbreiding van de relatie zijn in voorbereiding. Gedacht wordt dan ondermeer aan wetenschappelijk onderzoek.

30. Cijfers
4% van de Israëlische bevolking zegt dat Obama pro Israel is
51% zegt: pro Palestijnen
35% heeft geen uitgesproken mening.
88% vond dat Bush jr.pro Israel was.

Vrede Nu en Meretz ( de linkse partijen ) zijn geschrokken. Zij menen dat Israel zich het beleid van Obama.niet realiseert.

Meretz zegt dat Israel meent de christelijke Evangelisten alles goed vinden wat Israel; doet. Maar belangrijk is een oplossing te vinden van het conflict.Daar werkt Obama aan.

Vrede Nu belangrijk is de reputatie van Obama in de Arabische landen.Niet in Israel. Dan kan Obama wat tot stand brengen. Bush was populair in Israel.Hij heeft echter niets bereikt.

Morton Klein bevestigt de bezorgdheid van Israel. Hij vertegenwoordigt de Zionistische Organisatie in Amerika. De druk van Obama op Israel is onaanvaardbaar.Obama accepteert niet dat 1 Jood zich in de Westbank en Oost Jeruzalem vestigt

31. Israel kort
Om te voorkomen dat op de Westbank gewapende Palestijnen lopen, worden Abu Mazen, de 1e minister en 5 andere top figuren bewaakt door de Shin Beth en het IDF

In het 2e kwartaal is de groei 1%. Een belangrijk pluspunt om de financiële crisis tegen te gaan.

1/3 van het IDF (Israëlische leger) zou weigeren als buitenposten moeten worden ontruimd.

Afgelopen dagen is er weer een vliegtuig vol Amerikaanse immigranten op Ben Gurion Airport geland. Via de organisatie Nefesh be"Nefesh zijn er nu in totaal 23.000 immigranten geregistreerd.

De PA is begonnen om alle tekens in het Ivriet te vervangen door wegwijzers in het Arabisch en Engels. Kosten: US $ 20 miljoen Kosten worden betaald door: AMERIKA.

Op 29/8 is er weer een raket op Israel afgevuurd.Geen gewonden te betreuren. Sinds het einde van het Israëlisch offensief tegen de Hamas in Januari zijn er 200 raketten in het Zuiden terecht gekomen.

Op 27/8 werd er op het IDF geschoten en op 25/8 schoot het IDF op een man, die niet wilde stoppen. Hij werd gewond en in een Israëlisch ziekenhuis behandeld.

32. Groep van Ouderen
Deze groep bestaat o.a. uit Jimmy Carter, Mary Robinson, aartsbisschop Tutu
De groep heeft geen al te beste naam. Het bezoekt Israel .Maar geen van de genoemde figuren is objectief t.a.v. ons land.
Carter wil eigenlijk het Kwartet het M.O. conflict laten oplossen.
Het brengt een bezoek aan Yad Vashem. Er worden daar wel aardige woorden gesproken maar aan het einde zegt de bisschop dat de Palestijnen nu de straf betalen voor de schuld van het Westen wat betreft de Holocaust.
.Volgens hem is er geen veiligheid door het plaatsen van hekken,muren en gebruik van geweren. Hij haalt de woorden van een Duitse ambassadeur aan:"wij zijn schuldig door datgene wat we de Joden hebben aangedaan en nu het lijden van de Palestijnen"
Tutu heeft ook de mond vol van "apartheid" Carter praat als Tutu en Robinson
Robinson was de drijvende kracht achter Durban1.
Dit was geen bezoek voor vrede maar van haat.
Tutu zegt ook nog: ik ben geïnspireerd door de Thora. G-d werkt voor de onderdrukten

33. Ahmed Abu Gheit
In Stockholm zegt deze minister dat Jeruzalem een Arabische stad is en dat ook daar een totale bouwstop moet zijn.
Als de bouwstop maar een half jaar duurt dan onderhandelen we ook maar 6 maanden.
Er zijn ongeveer 750 Joden verhuisd naar het Oostelijk gedeelte van Jeruzalem. Er wonen er 2000. Dit aantal wordt dus opgevoerd.
Inmiddels is wel duidelijk zichtbaar dat waarschijnlijk Obama een beetje van zichzelf is geschrokken.Heel voorzichtig is hij zijn beleid aan het wijzigen t.a.v. de fouten die hij gemaakt heeft. Laten we hopen dat hij dan wel zijn fouten herkent en erkent.

34. Meridor
De minister zegt tijdens een interview met der Spiegel:(verkorte weergave)
*Wij zijn niet extreem.Vergeet niet dat wij een reeks van problemen hebben.Meer dan welk ander land. Verandering van maatschappij, opvang immigranten, grenzen, beveiliging, overleving enz.enz
*Wij kunnen niet voldoen aan de verwachtingen van de oppositie, van het buitenland, van de media. Daar zijn de zaken te gecompliceerd en ernstig voor.
*Deze regering volgde die van Olmert op.Olmert bood veel aan.Maar hij bereikte niets.
*Abu Mazen heeft het ook moeilijk.40% van de PA leeft in Gaza en hij kan Gaza niet bezoeken.
*Mijn vraag: heeft de PA leiding, is het een partner voor het vredesproces?
*Tot nu toe hebben we geen nieuwe nederzettingen gebouwd. Dus dat is geen struikelbnlok.
*Obama heeft totale bevriezing gevraagd.Daar doen wij niet aan mee.
*Bush ging akkoord met de bouw in bestaande nederzettingen.
*De PA heeft geen motieven om nu al 3 jaar lang niet te onderhandelen.Wij willen praten, zij niet
*De PA vergeet dat er ook een Joodse staat is.
*Het is niet correct om te zeggen dat Jeruzalem een onderdeel van de onderhandelingen zal zijn.
De oude stad, het Joodse kwartier, de klaagmuur, waren nooit een deel van een Arabische staat
*Mensen kunnen een compromis sluiten.G-d nooit.
*De grenzen zijn een open discussie.Maar nooit terug naar 1967.
Wij behouden controle in de lucht en accepteren geen Palestijns leger
*Eigenlijk is het totale gebied ons land.Maar 15 jaar geleden heb ik een ander beeld gevormd.Ook de Palestijnen kunnen een stuk land krijgen.
*Sinds de revolutie in Iran in 1979 is er veel veranderd.
Iran, Hezbollah, Hamas vechten in naam van een religie. Israel is anders.
*Paus Johannes Paul de tweede zei: Jeruzalem is heilig voor alle religies.Maar het is toegezegd aan een volk.
*Wij hebben geen religieuze maar een nationale claim op Jeruzalem.
* We praten voor 90% van de tijd over de nederzettingen en daarmee verwaarlozen we de belangrijke problemen..b.v.Iran.

35. De HOLOCAUST
Tijdens zijn bezoek aan Duitsland ontving Bibi Netanyahu de publicatie van de originele plannen voor Auschwitz en Birkenau, de 2 bekende uitroeiingkampen. Bibi geeft deze documenten aan Yad Vashem.
"In deze periode van ontkenning van de Holocausst kan een ieder de historische waarheid zien en de ontwettelijking van Israel en het Zionisme.
Nu in Yad Vashem is de handtekening van Himmler op de plannen te bekijken. Ook de handtekening van Heydrich, de medewerker van Himmler wat betreft de uitroeiing van het Joodse volk".
Bibi zei eveneens dat hij de minister van Onderwijs opdracht zal geven om dit onderwerp toe te voegen aan het lesrooster

36. Slot
Vandaag is de Focus een overzicht van ongeveer 14 dagen en dus niet de kortste. Om het lezen makkelijker te maken heb ik de onderwerpen steeds kort gehouden. Ik hoor graag wat U hiervan vindt!

We bereiden ons voor op de komende feestdagen en vertrouwen op Uw hulp!

Shalom,
Harry



Bekijk de weblog van Stichting Lechaim:Stichtinglechaim.blogspot.com
*
De nieuwsbrief wordt U allen regelmatig toegezonden. Wij zouden het waarderen indien U een vrijwillige (jaarlijkse) bijdrage van Euro 15 zoudt willen overboeken om dit werk op een goede manier te mogen voortzetten.
Bij overboeking gaarne vermelden: Focus
*
Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800 Bank
Identificatie Code (BIC):RABONL2U
IBANNUMMER: NL87 RABO 0117 7238 00
*
Stichting Lechaim heeft de ANBI status (brief hierover is op te vragen bij het bestuur